HEAD

Information & Villkor

Om CG
Cross Gardens finns i Staffanstorp och vi tar emot besök endast enligt överenskommelse då vi inte är en plantskola eller ett garden center. Namnet Cross, syftar till vägskäl, korsning och korsväg. För Cross Gardens är detta att införa och använda ”vanliga & ovanliga” trädgårdsväxter, som normalt förknippas med varma sydliga breddgrader, till oss att använda här i vårt norra, kallare klimat. Vi heter Cross Gardens eller kort och gott CG.
Du når oss + 46 (0)709 547850 och vårt organisationsnummer är: 969718-4647, vår e-post är Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Vi innehar F-skattesedel.

Notera att under 2015 skickar vi inga växter - ENDAST AVHÄMTNING

Växter och beställning
Vi arbetar med bästa tillgängliga kvalitet så att dina förutsättningar också blir de bästa.
Intresserade kunder hör av sig med vad de är ute efter. Vi synar av tillgängligheten med våra kontakter och ger ett ungefärligt riktpris per planta, frakt och leveranstid. Du bekräftar detta och inväntar din leverans.
Vi handlar med smala varor, i låga volymer och med hög kvalitet. Vi samkör olika beställningar för att ditt pris inte skall skena. Vi har inte ett stort lager med växter som står och tynar i ren spekulation, då vi bedömer att det inte är lämpligt för vare sig växterna eller för dig. Växter är levande och kräver lite mer respekt än så. Är det så att det är dåliga plantor i omlopp avstår vi hellre från affären än att göra den för enbart vinnings skull.

Större växter (> 80-100 cm) måste tills vidare köpas/hämtas på plats hos oss.
En bekräftelse på mottagen order skickas ut via mail snarast möjligt.
Lägsta ordersumma för postorder är 200 kr exkl. fraktavgift.

Leverans
En källa till problem och olycka...  ja, tyvärr är det ibland så. Därför föredrar vi att man hämtar upp plantorna själv, om möjligt. Men i bland tillåter inte geografiska avstånd detta utan en mellanhand behövs och då försöker vi finna den som gör det bäst, till ett rimligt pris.
När så behövs gör vi följande:
Växterna skickas i postpaket eller med skrymmande brev, kommer normalt fram inom 1-2 vardagar. Paketet packas och skickas i början av veckan för att hinna fram innan helgen och hämtas ut efter avisering på Postens serviceställe i där du bor.
Beställda växter måste hämtas ut inom 1-2 dagar från ankomst.
Leverans sker normalt endast inom Sverige.
Vi skjuter upp anskaffning och leveranser om det är värmebölja med hänsyn till växten, vilket är något som du som köpare måste acceptera, om inte, är kanske plastblommor att föredra.

Priser, Betalningssätt & Fraktavgifter
Moms ingår i priserna.
Observera att betalning måste vara gjord innan varorna skickas till dig.
Om betalning ej är erlagd inom 10 dagar makuleras din order.
Betalning sker i övrigt i förväg till Bankgirokonto 452-2199 i samband med din bekräftelse av ordern.
Vid inbetalningar skall alltid ditt namn och ordernummer anges. Ordernumret får du med orderbekräftelsen som skickas till din mailadress.
Möjlighet att betala via faktura finns efter separat överenskommelse.

Eventuell frakt och emballage kostnad tillkommer när så krävs (detta specificerar vi för dig och det ingår som en separatpost i ordern som du bekräftar till oss).
Frakten baserar sig på vikten på det du handlar inklusive emballage.
Fraktkostnad tillkommer enligt postens avgifter räknat per kilovikt och vid större paket också per volym.
Fraktkostnaden specificeras närmare i samband med orderbekräftelsen.

Leveransgaranti
Alla växter garanteras friska.
Hämtas inte paket ut i tid och växterna förstörs så betalar vi Ej tillbaka pengarna.
Är paketet skadat vid mottagandet, anmäl det genast hos ombudet/transportören.
Är växten skadad eller något saknas vid uppackningen, kontakta oss omgående eller senast inom 2 dagar. Alla skador skall fotodokumenteras och skickas till oss Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Därefter kommer vi överens om hur ärendet hanteras exempelvis ny växt eller pengarna tillbaka.
Vår målsättning är att du alltid skall vara nöjd.

Etableringsgaranti
Ingen etableringsgaranti på växterna lämnas. Detta då samtliga plantor är att betrakta som specialplantor med speciella eller mycket speciella behov som måste tillgodoses.
Alla plantor är dock alltid av bästa kvalitet med de bästa förutsättningarna för dig vid leverans.

Har du ytterligare frågor är det bara att höra av sig.

 

Var försiktig, det är en djungel där ute…

Copyright Cross Gardens